top of page

Damir Tomljanović

Mentor chef na veleučilištu Aspira, Masterchef član žirija te konzultant za ugostiteljstvo

Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. s radom u domaćim i inozemnim hotelima. 

Radi brže dinamike rada u svakodnevnom poslu, vrlo rano prelazi u a la carte restorane u sklopu hotela. 

Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima. 

Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice 

u  Kastvu  pod  mentorstvom  chefa  Zdravka  Tomšića  u  tada  vodećem  slow  food  restoranu  u  regiji. 

Narednih  godina  Tomljanović  se  profesionalno  uspješno  razvija,  mijenja  smjer  svoje  profesionalne 

karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru u vidu vođenja restorana 'Foša' kao chef i manager 

restorana. S 'Fošom' postaje i dio JRE obitelji restorana te potpredsjednik iste udruge s kojom kroz 

naredne godine djeluje u još dva restorana – 2017. kao chef kuhinje u restoranu 'Bevanda' u Opatiji, te 

2020. u Vili Ariston. 

Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu 'Kužinavanje d.o.o'. 

Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, no ujedno širi svoj djelokrug rada. 

Tako već pet godina radi kao mentor chef na veleučilištu Aspira, stalni je prezenter opreme i sustava za 

rad u kuhinjama, višegodišnji je konzultant za nekoliko hrvatskih restorana i ugostiteljskih kompanija 

te suradnik na projektima projektiranja ugostiteljskih objekata. Široj javnosti postao je poznat kao član 

žirija u zabavnoj emisiji MasterChef.  

bottom of page