Damir Tomljanović
Mentor chef na veleučilištu Aspira, Masterchef član žirija te konzultant za ugostiteljstvo
Profesionalni put Damir Tomljanović započeo je 1990. s radom u domaćim i inozemnim hotelima.
Radi brže dinamike rada u svakodnevnom poslu, vrlo rano prelazi u a la carte restorane u sklopu hotela.
Odlaskom u inozemstvo, u Berlin 1997. godine, dodatno nastavlja svoj put u a la carte restoranima.
Nakon profiliranja u tom vidu poslovanja, 2003. godine postaje dio tima u restoranu Kukuriku na Fortice
u Kastvu pod mentorstvom chefa Zdravka Tomšića u tada vodećem slow food restoranu u regiji.
Narednih godina Tomljanović se profesionalno uspješno razvija, mijenja smjer svoje profesionalne
karijere, te 2007. preuzima vlastiti projekt u Zadru u vidu vođenja restorana 'Foša' kao chef i manager
restorana. S 'Fošom' postaje i dio JRE obitelji restorana te potpredsjednik iste udruge s kojom kroz
naredne godine djeluje u još dva restorana – 2017. kao chef kuhinje u restoranu 'Bevanda' u Opatiji, te
2020. u Vili Ariston.
Tomljanović 2018. godine pokreće svoju firmu za konzalting i rad u ugostiteljstvu 'Kužinavanje d.o.o'.
Fokus rada i dalje mu ostaje aktivno kuhanje kao chef konzultant, no ujedno širi svoj djelokrug rada.
Tako već pet godina radi kao mentor chef na veleučilištu Aspira, stalni je prezenter opreme i sustava za
rad u kuhinjama, višegodišnji je konzultant za nekoliko hrvatskih restorana i ugostiteljskih kompanija
te suradnik na projektima projektiranja ugostiteljskih objekata. Široj javnosti postao je poznat kao član
žirija u zabavnoj emisiji MasterChef.