top of page

Docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu

Tea Vukušić Rukavina je izvan konvencionalnih okvira po mnogočemu, žena koji voli nogomet, istrčava polu-maratone, psihijatrica koja manje radi uživo klinički s pacijentima, puno više se bavi javnim zdravljem i promocijom mentalnog zdravlja. Radi na Medicinskom fakultetu kao izvanredni profesor. Znanstveni interes nalazi u profesionalizmu zdravstvenih djelatnika na društvenim mrežama, kvalitativnoj metodologiji, promociji i prevenciji mentalnog zdravlja, stigmi duševnih bolesti, odnosu medija i zdravstva, komunikacija u znanosti te zdravstvenom menadžmentu. 

Istinska znanstveno-stručna ljubav je područje odnosa medija i zdravlja. Zaljubljenost u odnos medija i zdravlja počela je 2001. g., slučajnošću, jer je imala sreće biti na pravom mjestu, u pravo vrijeme i s pravom ekipom. Bila je direktor simpozija Mediji i zdravlje, od 2002. do 2019. godine, pokušavajući unaprijediti suradnju zdravstvenih djelatnika i predstavnika medija, uz trik da ih se odvede na izolirana i čarobna mjesta poput Motovuna i Grožnjana te im se omogući da surađuju i uče jedni od drugih „igrajući se“. 

Zadnjih šest godina, s timom suradnika koje gnjavi u sitne jutarnje sati e-mailovima, intenzivno je proučavala kako se zdravstveni djelatnici ponašaju na društvenim mrežama, koliko su profesionalni pri tome te jesu li svjesni „digitalnih otisaka“ koje ostavljaju. Uz to istraživala je i utjecaj društvenih mreža i COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje adolescenata.

bottom of page